2010. november 20., szombat

Karácsonyi pálinka

A recept FarkasÁgitól származik

Egy üveg semlegesebb pálinka (alma, törköly) ízesítésével készítheted:
Tegyél bele
3/4 ek. mézet
naracs és citrom héját (fehér rész nélkül, de nagyobb darabokat)
egész fahéj rudat
egész szegfűszeget.

A fűszerekből és a narancs-citrom héjjából sokat lehet beletenni, nem rontja el. Ha már úgy érzed kellőképp ízes, le is szűrheted, de nem baj, ha benne maradnak. A pálinkát jól rázd össze, majd tedd hidegre és mindig amikor arra jársz rázd össze. Ja és mielőtt kiöntöd akkor is rázd meg.

Minél korábban készíted, annál határozottabb íze lesz. Nálunk az egész családnak ízlett.

Másik ötlet, ha szilvapálinkába/barackpálinkába mézet és aszalt szilvát/barackot teszel, az is nagyon fonom lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése