2010. november 24., szerda

Tripla narancsos

Sherpa01 receptje alapján:

75 dkg étcsoki (kb. 40 dkg a trüffelkrémhez)
30 dkg tejcsoki a bevonáshoz
1,5 dl tejszín
kb. 10 dkg cukrozott narancshéj + a díszítéshez
kb. 30 dkg marcipán (de lehet több is)
2-3 narancs reszelt héja
kevés narancsaroma vagy narancslikőr (az aromát keverhetjük egy kevés frissen facsart narancslébe)
1 vaníliarúd
2 dkg vaj vagy margarin

A legalsó réteghez 30 dkg étcsokit kell olvasztani és tenni hozzá kb. egy deci tejszínt (hogy ne szilárduljon vissza annyira) meg cukrozott narancshéjat. (kb. 10 dkg) Ezt beleöntjük egy tálcába vagy tepsibe, aminek magasabb a pereme.
Várni kell, hogy egy kicsit megkeményedjen.

Közben marcipánba reszeljünk narancshéjat és tehetünk bele egy kis narancslikőrt vagy aromát is. Nyújtsuk ki, és fektessük a csokira.

A harmadik réteg narancsos trüffel.
Ehhez egy fél vaníliarudat vágjunk félbe, kaparjuk ki a belsejét, és tegyük bele kb. 1 dl tejszínbe. Forraljuk fel és hagyjuk állni. 40 dkg étcsokit olvasztottam, majd bele 2 dkg vaj, hozzá a tejszín, 2 ek. narancslikőr meg egy narancs héja belereszelve. (ha nincsen narancslikőr, tegyünk frissen facsart narancslébe egy kevés narancsaromát) Ezt öntsük rá a marcipánra, aztán tegyük be a hűtőbe.
Amikor megszilárdult, borítsuk ki (a tálca aljára rakjunk sütőpapírt vagy fóliát hogy könnyen kijöjjön a csoki), szeleteljük fel.
Akár a tálcában is szeletelhetjük, ha nem tettünk alá semmit.
Olvasztott tejcsokiba mártogassuk, rakjuk sütőpapírra, és szórjuk meg cukrozott narancshéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése